Pietų Korėjos prezidento administracija informavo, kad Moon Jae-ino ir Xi Jinpingo derybos numatytos gruodžio 23 dieną. Susitikimo metu šalių lyderiai aptars dvišalių santykių plėtros ir taikos Korėjos pusiasalyje temas.

„Šalių lyderiai planuoja aptarti Pietų Korėjos ir Kinijos dvišalių santykių ir dvišalio bendradarbiavimo plėtros būdus, taip pat apsikeisti nuomonėmis apie padėtį Korėjos pusiasalyje“, – per spaudos konferenciją sakė Moon Jae-ino administracijos atstovas.

Pietų Korėjos prezidentas taip pat ketina akis į akį susitikti su Kinijos premjeru Li Keqiangu, su kuriuo aptars praktines dvišalio bendradarbiavimo stiprinimo priemones.

„Per susitikimus su Xi Jinpingu ir Li Keqiangu Moon Jae-inas sutvirtins strateginius ryšius su Kinijos vadovybe ir apsikeis nuomonėmis apie dvišalių santykių plėtros perspektyvas“, – sakė Pietų Korėjos prezidentūros atstovas.

Moon Jae-inas gruodžio 23-24 dienomis taip pat lankysis Čengdu mieste, kur turi įvykti trišalis Pietų Korėjos prezidento, Kinijos premjeru Li Keqiango ir Japonijos ministro pirmininko Shinzo Abe susitikimas.