Trečiadienį Kabule Z. Khalilzadas susitiko su Afganistano prezidnetu Ashrafu Ghani, faktiniu vyriausybės vadovu Abdullah Abdullah, buvusiu prezidentu Hamidu Karzai, moterų teisių aktyvistais ir kitais politiniais lyderiais.

JAV derybose su Talibano atstovaujantis diplomatas tvirtino užbaigęs dvi dienas trukusias konsultacijas Kabule, šis vizitas esą buvo „produktyvi kelionė“.

Per susitikimus Z. Khalilzadas su politikais aptarė bandymus sumažinti smurtą ir pradėti derybas tarp skirtingų Afganistano politinių jėgų ir grupių.

Prezidento A. Ghani spaudos tarnyba paskelbė, kad Z. Khalilzadas informavo prezidentą apie derybas su Talibano ir Pakistano atstovais. Pasak pranešimo, abi pusės aptarė paliaubas ir saugias teritorijas Talibanui už Afganistano ribų. Abi pusės taip pat esą vylėsi, kad paliaubos bus paskelbtos kuo skubiau, kad būtų užtikrinta taika šioje karo kamuojamoje šalyje.

JAV ir Talibano derybos įstrigo po praeitą savaitę talibų įvykdyto išpuolio prieš Jungtinių Valstijų Bagramo karinę bazę Afganistane, per kurį žuvo 2 afganų civiliai, dar 70 žmonių buvo sužeisti.

JAV–Talibano derybos prieš tai buvo atnaujintos gruodžio pradžioje. Rugsėjį JAV prezidentas Donaldas Trumpas buvo paskelbęs apie derybų sustabdymą.