Už interpeliaciją pasisakė 44 įstatymų leidėjai, prieš balsavo 42, susilaikiusiųjų nebuvo. Nepasitikėjimui pareikšti reikėjo 51 balso.

Iniciatyvą palaikė įstatymų leidėjai iš opozicinių Reformų ir Socialdemokratų partijų, taip pat valdančiajai koalicijai priklausančios partijos „Isamaa“ („Tėvynė“) atstovė Viktoria Ladonskaja-Kubits ir Raimondas Kaljulaidas, išrinktas į parlamentą pagal centristų sąrašą, tačiau vėliau išstojęs iš partijos ir prisijungęs prie socialdemokratų.

Prieš nepasitikėjimo pareiškimą balsavo Centro partijos ir Estijos konservatorių liaudies partijos (EKRE), kurios pirmininkas yra M. Helme, deputatai. Tačiau tarp balsavusiųjų prieš nebuvo nė vieno „Isamaa“ parlamentaro. Posėdyje dalyvavę „Isamaa“ deputatai nebalsavo. Jų pavyzdžiu pasekė vienas socialdemokratas ir viena centristų frakcijos narė.

Reformų partijos frakcija pirmadienį nusprendė inicijuoti balsavimą dėl nepasitikėjimo vidaus reikalų ministru už jo žeminančius komentarus apie naująją Suomijos vyriausybę.

M. Helme sekmadienį duodamas interviu radijui išsakė abejonių dėl naujos Suomijos premjerės Sannos Marin ir jos vyriausybės kompetencijos.

„Prisimenu, Vladimiras Uljanovas-Leninas sakė, kad kiekviena virėja gali tapti ministre ar kažką panašaus. Dabar mes matome, kaip pardavėja tampa ministre pirmininke, o kažkokie gatvės aktyvistai ir neišsilavinę asmenys – vyriausybės nariais“, – kalbėjo M. Helme.

Didžiausios opozicinės Reformų partijos lyderė Kaja Kallas pažymėjo, kad interpeliacijos iniciatyva nukreipta konkrečiai prieš M. Helme, o ne visą valdančiąją koaliciją.