„Jis – didis žmogus, mylintis mūsų šalį, ir jis daro tai dėl meilės, patikėkite. Jis daro tai dėl meilės“, – sakė prezidentas.

Paklaustas, ką R. Giuliani pranešė jam, kai penktadienį lankėsi Baltuosiuose rūmuose, D. Trumpas atsakė: „Nedaug.“

Prezidentas taip pat pavadino savo advokatą „didžiu kovotoju su nusikalstamumu“.

„Jis žino, ką daro“, – sakė D. Trumpas.

Asmeninis prezidento advokatas gruodžio pradžioje nuvyko į Ukrainą susitikti su virtine dabartinių ir buvusių ukrainiečių valdininkų, ieškodamas informacijos, kuri galėtų padėti D. Trumpui per apkaltos procedūrą ir pakenkti jo politiniams varžovams, tarp jų demokratų kandidatui į prezidentus Joe Bidenui.

Grįžęs iš kelionės R. Giuliani pareiškė, kad pateiks savo išvadas generaliniam prokurorui Williamui Barrui ir Kongreso respublikonams. Anot advokato, jis turi J. Bideno ir ankstesnio prezidento Baracko Obamos administracijos neteisėtų veiksmų įrodymų.

„Už nekaltą elgesį demokratų inicijuota apkalta siekiama sutrukdyti tyrimui dėl korupcijos B. Obamos prezidentavimo metu: milijardai „išplautų“ dolerių; netinkamas milijardų dolerių panaudojimas; turto prievartavimas; kyšininkavimas; Demokratų partijos Nacionalinio komiteto sąmokslas su Ukraina kandidatui D. Trumpui sunaikinti“, – rašė R. Giuliani savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

JAV demokratai šį rudenį pradėjo prezidento apkaltos tyrimą, vienam informatoriui išreiškus susirūpinimą dėl liepos 25 dieną įvykusio D. Trumpo ir Ukrainos lyderio Volodymyro Zelenskio pokalbio telefonu.

Pokalbio metu Amerikos lyderis ragino V. Zelenskį inicijuoti antikorupcinį tyrimą D. Trumpo potencialaus varžovo 2020 metų rinkimuose J. Bideno ir jo sūnaus Hunterio atžvilgiu, taip pat atlikti tyrimą dėl tariamo Ukrainos kišimosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus.