Tuo metu gelbėtojai, naudodami sunkiąją techniką ir rankų darbą, toliau ardo vieną sugriuvusį pastatą, tikėdamiesi rasti gyvų likusių žmonių.

Sekmadienį įvykę 6,8 balo požeminiai smūgiai apgadino mokyklų, sugriovė namų ir sužeidė dešimtis žmonių, bet mažai paveikė didžiuosius miestu Mindanao saloje, dar neatsigavusioje po spalį smogusių kelių pražūtingų žemės drebėjimų.

Gelbėtojai ištraukė dvi aukas iš sugriuvusio turgaus pastato Padados mieste, bet tebeieškoma kitų galėjusių įstrigti po nuolaužomis žmonių.

Dar vienas vaikas žuvo kaimyniniame miestelyje sugriuvus vienos šeimos namui.

„Dar negalime nustatyti... kiek žmonių tebėra įstrigę“, – žurnalistams sakė ugniagesių pareigūnas Fredas Trajerasas, turėdamas galvoje turgaus pastatą.

„Mūsų prioritetas – [surasti] gyvybės ženklų. Viliamės, kad dar galime išgelbėti“ po griuvėsiais galimai atsidūrusius žmones, pridūrė jis.

Sugriuvęs turgaus pastatas yra netoli pastarojo drebėjimo epicentro. Bet to, tą patį regioną spalį supurtė trys stipresni kaip šešių balų smūgiai.

Ankstesni žemės drebėjimai pareikalavo daugiau kaip dviejų dešimčių žmonių gyvybių ir privertė dešimtis tūkstančių gyventojų persikelti į evakuacijos centrus. Taip pat buvo smarkiai apgadinti kai kurie namai ir biurų pastatai.

Filipinai, priklausantys vadinamajai Ramiojo vandenyno „ugnies žiedo“ zonai, patiria daug žemės drebėjimų ir ugnikalnių išsiveržimų.