Pasak JT žmogaus teisių tyrėjų, per pastarojo metu masinius protestus Čilės saugumo pajėgos žalojo, neteisėtai žudė, sulaikė ir net prievartavo civilius. Kaip nurodoma, 345 žmonės patyrė akies traumas, protestuotojai taip pat buvo kankinami ir patyrė seksualinį smurtą.

Per neramumus Čilėje žuvo mažiausiai 26 žmonės, tūkstančiai kitų buvo sužeisti. JT vyriausiojo žmogaus teisių komisaro biuro ataskaitoje nurodoma, kad oficialūs Čilės pateikiami duomenys apie daugiau kaip 4 900 per demonstracijas sužalotų žmonių yra abejotini, ir priduriama, kad kiti šaltiniai pateikia daug didesnius skaičius.

JT dokumentavo 113 konkrečių kankinimo ir netinkamo elgesio atvejų bei 24 seksualinės prievartos prieš moteris, vyrus ir paauglius atvejus, kuriuos vykdė policijos ir armijos nariai.

Protestai Čilėje įsiplieskė spalį, vyriausybei paskelbus apie metro bilietų kainų didinimą sostinėje Santjage. Demonstracijos greitai išplito po visą šalį ir peraugo į bendrą nepasitenkinimą nelygybe, didelėmis sveikatos priežiūros kainomis ir mažu finansavimu švietimui. Nors kai kur protestai virsdavo smurtiniais, didžioji dalis protestuotojų buvo taikūs.