Pavienis užpuolikas antradienį pradėjo šaudyti šiaurės rytinio Ostravos miesto universitetinės ligoninės traumatologijos skyriaus laukiamajame. Jis nužudė šešis žmones ir dar tris – moterį ir du vyrus – sužeidė.

„Moteris neatlaikė sužalojimų ir mirė šią popietę“, – naujienų agentūrai AFP sakė ligoninės atstovė Petra Petlachova.

Ši moteris buvo pašauta iš arti, kaip ir kitos aukos. Jai buvo atlikta operacija, bet sužeistosios būklė tebebuvo kritinė.

Pasak P. Petlachovos, vienas iš sužeistų vyrų ketvirtadienį buvo išrašytas, o kitas tebėra ligoninėje, bet jo gyvybei pavojaus nėra.

Policija dar nenustatė, dėl kokių priežasčių užpuolikas, čekų žiniasklaidos įvardytas kaip 42 metų statybininkas Ctiradas Vitasekas, įvykdė šią ataką. Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad jo psichika buvo sutrikusi.

Įvykio liudininkai pasakojo vietos laikraščiams, kad C. Vitasekas buvo įsitikinęs sergą vėžiu ir galvojo, kad niekas nenori jo gydyti.

Iš įvykio vietos C. Vitasekas pabėgo savo automobiliu, o jo gaudynėse dalyvavo šimtai policininkų ir du sraigtasparniai.

Policija įtariamąjį susekė viename kaime netoli Ostravos. Ten vyras šovė sau į galvą, policijos sraigtasparniui pakibus virš jo mašinos, ir po kelių minučių mirė.

Teisėsauga nurodė, kad vyras anksčiau buvo teistas dėl smurto ir vagystės. Leidimo ginklui jis neturėjo.