Išvadose akcentuojama ES bendradarbiavimo su NATO ir Europos kaimynystės šalimis svarba.

„Hibridinės grėsmės – tai platus spektras metodų ar veiksmų, kuriuos koordinuotai naudoja priešiški valstybiniai ar nevalstybiniai subjektai ir kurie yra nukreipti į demokratinių valstybių ir institutų pažeidžiamumą, bet kuriais neperžengiamas oficialaus karo paskelbimo slenkstis. Tarp [hibridinių atakų] pavyzdžių yra kibernetinės atakos, kišimasis į rinkimų procesą ir dezinformacijos kampanijos, taip pat ir socialiniuose tinkluose“, – sakoma nutarime.

Nutarimas buvo priimtas įgyvendinant ES strateginę darbotvarkę 2019–2024 metams. Pagrindinis prioritetas yra nacionalinės ir europinės infrastruktūros, taip pat – funkcijų ir paslaugų, turinčių lemiamą reikšmę valstybės, ekonomikos ir visuomenės veikimui, apsauga.

Europos Sąjungos Taryba priminė, kaip svarbu vykdyti veiksmų prieš dezinformaciją planą, ir pabrėžė, jog būtina skirti pakankamai išteklių trims Europos išorės veiksmų tarnybos (EIVT) Strateginės komunikacijos skyriaus trijų darbo grupių (Strateginės komunikacijos Rytų kaimynystės šalyse, Vakarų Balkanuose ir Pietų kaimynystės šalyse).

EIVT siūloma įvertinti poreikius ir galimybes dėl strateginės komunikacijos stiprinimo kituose geografiniuose regionuose, tokiuose kaip Afrika į pietus nuo Sacharos.

Europos Komisijai siūloma drauge su ES šalių vyriausybėmis aktyviau kurti greito informavimo sistemą šalims ir Europos institucijoms bendradarbiauti, koordinuoti veiksmus ir keistis informacija.