Viešosios nuomonės apklausose ministro pirmininko Boriso Johnsono Konservatorių partija lenkia savo varžovus, tačiau prieš ketvirtadienio balsavimą jos atotrūkis sumažėjo. Visoms partijoms neramu dėl to, kokį verdiktą paskelbs nepastovūs rinkėjai, pavargę nuo ne vienus metus besitęsiančių politinių rietenų dėl „Brexit“.

Šiuose rinkimuose bus varžomasi dėl visų 650 vietų Bendruomenių Rūmuose. Rinkimai vyks daugiau nei dvejais metais anksčiau negu planuota ir yra rengiami siekiant išvesti šalį iš politinės aklavietės dėl „Brexito“.

B. Johnsonas stengėsi akcentuoti parlamento be darbingos daugumos pavojus, įskaitant grėsmę, kad gali žlugti jo planas ateinančių metų sausio 31-ąją išvesti šalį iš Europos Sąjungos.

Premjeras trečiadienio rytą pradėjo Vakarų Jorkšyre padėdamas į krovinių pristatymo mikroautobusą sukrauti dėžes su pieno ir apelsinų sulčių buteliais.

„Situacija negali būti labiau kritinė, labiau įtempta. Sakau visiems – esama visiškai realios grėsmės, kad po rytdienos turėsime dar vieną parlamentą be darbingos daugumos, – sakė premjeras. – Tokiu atveju bus dar daugiau dreifavimo, svyravimo, delsimo, šalį ištiks dar didesnis paralyžius.“

Tuo metu didžiausia opozicinė Leiboristų partija pareiškė, kad mažėjantis konservatorių atotrūkis viešosios nuomonės apklausose rodo jiems palankias tendencijas.

Leiboristų lyderis Jeremy Corbynas vedė agitaciją Škotijoje ir ragino žmones išrinkti vyriausybę, kuri suteiktų „tikrą viltį“.

„Šiame Glazgo mieste, kur gyvena vieni skurdžiausių šalies gyventojų, kuriame esama rajonų, kur vidutinė žmonių gyvenimo trukmė yra trumpiausia visoje mūsų šalyje – šiems žmonėms reikia, kad būtų padarytas galas taupymui, – sakė J. Corbynas. – Jiems reikia vyriausybės, kuri investuotų visoje šalyje.“