Rusijos delegacija derybose primygtinai reikalavo ir toliau iš Donbaso išvedinėti pajėgas ir „elgėsi emocionaliai, labai nekompetentingai“.

Tokią nuomonę išsakė Ukrainos delegacijos Paryžiuje narys, šalies vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas, teigia ministerijos spaudos tarnyba.

„Kur išvesti? Į Marjinką? Kur kiekvienas metras permirkęs krauju. O tas atitraukimas reikštų mūsų pozicijų atidavimą, ištisų kilometrų. Arba į Širokynę, iš kur gynėme Mariupolį? Tai visiška nesąmonė. Davėme aiškiai suprasti, kad humanitariniai koridoriai – labai gerai“, – kalbėjo ministras.

Anot A. Avakovo, Vokietijos kanclerė Angela Merkel supranta situaciją Ukrainoje ir yra pasirengusi toliau palaikyti oficialaus Kijevo poziciją.

Jurijus Ušakovas (kairėje), Vladislavas Surkovas (centre)

„Ponui Surkovui neatlaikė nervai, jis ten ant stalo metė popierius ir šaukė: „Mes taip nesitarėme“, – pridūrė Ukrainos vidaus reikalų ministras.

Dar vykstant deryboms A. Arsenas Avakovas, pats dalyvavęs Normandijos formato derybose Paryžiuje, žurnalistams gyrė V. Zelenskio poziciją.

„Darbinė atmosfera, viskas gerai. Prezidentas Zelenskis – šaunuolis, labai griežtai ir teisingai laikosi savo pozicijos, apie jokią išdavystę negali būti nė kalbos. Dar kalbasi, kol kas viskas teisingai ir laikantis valdžios pozicijos“, – kalbėjo A. Avakovas.

Tačiau vėliau Ukrainos vidaus reikalų ministras vėliau kalbėdamas su leidinio „Gordon“ žurnalistu prasitarė, kad V. Zelenskis per Normandijos ketverto derybas Paryžiuje užsipuolė Rusijos diplomatijos vadovą Sergejų Lavrovą.

„Galiausiai jam trūko kantrybė, ir jis sako: „Ir, pone Lavrovai, liaukitės linkčiojęs! Nereikia linkčioti! Taip, ir žinau aš jūsų pavardę“, – prisimena ministras.

Anot A. Avakovo, V. Zelenskis derybose su V. Putinu labai pasitikėjo savimi, nes buvo pasirengęs susitikimui.

Visa derybų eiga čia: