„Kim Jong Unas yra pernelyg protingas ir jis gali pernelyg daug prarasti, jei imtųsi priešiškų veiksmų. Kim Jong Uno vadovaujama Šiaurės Korėja turi neįtikėtiną ekonominį potencialą, tačiau privalo imtis denuklearizacijos, kaip ir buvo pažadėta“, – parašė D. Trumpas.

Šeštadienį JAV prezidentas išreiškė įsitikinimą, jog Pchenjanas nesiims priešiškų veiksmų prieš Vašingtoną ir nesikiš į JAV rinkimų procesą. D. Trumpas taip pat sakė, kad jo santykiai su Kim Jong Unu yra geri.

Anksčiau šią savaitę komentuodamas JAV ir Šiaurės Korėjos santykius NATO viršūnių susitikimo kuluaruose D. Trumpas pareiškė, kad Vašingtonas vis dar neatmeta karinių veiksmų galimybės.

Griežtėjančio tono pareiškimus pastarosiomis savaitėmis skelbęs Phenjanas penktadienį pagrasino vėl pradėti vadinti JAV prezidentą „senu nuokvaka“, taip priversdamas nuogąstauti dėl galimo žodžių karo atsinaujinimo artinantis jos nustatytam derybų terminui.

Šiaurės Korėja pareikalavo, kad JAV iki šių metų pabaigos suteiktų jai naujų nuolaidų įstrigusiose derybose dėl denuklearizacijos, ir perspėjo, jog nesulaukusi nieko priimtino gali pasukti „nauju keliu“.

Sekmadienį Pchenjanas pranešė savo palydovų leidimo komplekse atlikęs „labai svarbų bandymą“, turėsiantį „didelės įtakos“ Šiaurės Korėjos „strateginės padėties“ pokyčiams, tačiau išsamesnės informacijos apie šį bandymą nepateikė.