Skelbiama, kad Nepriklausomybės aikštėje susirinko keli tūkstančiai žmonių. Prie Nepriklausomybės paminklo įrengta scena, iš kurios organizatoriai ir aktyvistai kreipiasi į susirinkusiuosius. Žmonės laiko Ukrainos vėliavas, partijos ženklus ir plakatus.

Mitingas vyksta ramiai, tvarką užtikrina policija.

Šios akcijos oficialus tikslas yra perspėti V. Zelenskį neperžengti „raudonų linijų“ vadinamojo „Normandijos formato“ derybose, kurios vyks Paryžiuje gruodžio 9 dieną. Tokias „raudonas linijas“ gruodžio 3-ąją apibrėžė trys parlamento frakcijos.

Be kita ko, reikalaujama neleisti federalizacijos ir kokių nors kompromisų dėl unitarinės valstybės santvarkos, kompromisų dėl europietiško ir euroatlantinio kurso, neleisti rinkimų Kijevo nekontroliuojamose Donbaso teritorijose, kol nebus įvykdytos sąlygos dėl saugumo užtikrinimo ir „deokupacijos“.

Iš valstybės vadovo taip pat reikalaujama neleisti kompromisų dėl Krymo bei siekti, kad nebūtų nutraukti tarptautiniai teisminiai procesai prieš Rusijos Federaciją.

Prezidento pareigas gegužę pradėjęs eiti politikos naujokas V. Zelenskis pirmadienį pirmą kartą susitiks su V. Putinu derybų dėl konflikto Ukrainos rytuose. Deryboms tarpininkaus Vokietijos kanclerė Angela Merkel ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas.

Tai bus pirmasis vadinamojo Normandijos ketverto susitikimas nuo 2016 metų.

Ukrainoje būsimos derybos vertinamos prieštaringai: vieniems jos kursto viltis, kad gali būti pagaliau susitarta atnaujinti įstrigusį taikos procesą, kitiems tuo tarpu neramu, kad V. Zelenskis, susidūręs su politikos sunkiasvoriu V. Putinu, gali padaryti savo šaliai nenaudingų nuolaidų Rusijai.

V. Putinas praėjusį mėnesį pažėrė pagyrimų V. Zelenskiui, pavadinęs jį „maloniu“ ir „nuoširdžiu“.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas penktadienį žurnalistams sakė, kad Rusijos prezidentas į Paryžių vyksta „rimtai nusiteikęs“ ir planuoja surengti dvišalius susitikimus su trijų šalių vadovais, taip pat kartu su jais aptarti Ukrainos konfliktą.