Budistų vienuoliai iš Mianmaro ir Tailando, kurių daugelis buvo basi, bei aukštesnio rango dvasininkai iš tuzino šalių rinko išmaldą netoli Mianmaro centrinėje dalyje esančio Mandalajaus miesto oro uosto. Šis miestas taip pat laikomas tikėjimo centru.

Virš miesto kylant saulei, ryškiai geltonos ir raudonos spalvos drabužiais apsivilkę vienuoliai susirinko į futbolo aikštės dydžio lauką, kur meditavo, meldėsi ir rinko išmaldą. Šis renginys buvo surengtas siekiant sutvirtinti santykius „tarp vienuolių ir budistų abiejose šalyse“ ir „sustiprinti vienuolystę“ regione, nurodoma išplatintame pareiškime.

Tai buvo trečias ir didžiausias tokio pobūdžio renginys nuo 2015 metų.

Išmaldos rinkimas buvo surengtas Tailande veikiančiam fondui „Dhammakaya“ siekiant atsigauti po prieš daugiau nei dvejus metus kilusio lėšų grobstymo skandalo. Didžiulis „Dhammakaya“ kompleksas šiaurinėje Bankoko dalyje 2017 metų pradžioje dvi savaites buvo apsuptas, tūkstančiams pareigūnų siekus suimti sektos dvasinį lyderį Phra Dhammachayo.

Jis buvo kaltinamas dalyvavęs 33 mln. JAV dolerių lėšų grobstymo schemoje. Manyta, kad jis slapstėsi kažkur didžiulėje šventovės teritorijoje, siekiančioje apie 400 hektarų.

Kritikai sako, kad lyderis iškreipė tradicinę budistų moralę ir skatina materialistiškumą ir dvasinį atlygį už aukas.