Per vizitą R. Giuliani nepaaiškino JAV žurnalistams, kodėl lankėsi Ukrainoje ir net atsisakė atskleisti savo tikslią buvimo vietą.

Ketvirtadienį ukrainiečių parlamentaras Andrijus Derkačis pareiškė, kad atskridęs į Kijevą R. Giuliani visų pirma susitiko su juo ir aptarė siūlymą įkurti tarpparlamentinę grupę „Ukrainos draugai–STOP korupcijai“.

Tuo metu amerikiečių dienraštis „The New York Times“ pranešė, kad R. Giuliani susitiko Ukrainos sostinėje su buvusiais prokurorais Viktoru Šochinu ir Konstantinu Kulikovu, o prieš tai apsilankė Budapešte.

„Korupcija kaltinami buvę prokurorai atliko vaidmenį skleidžiant pareiškimus apie buvusį JAV viceprezidentą Jo Bideną, buvusią amerikiečių ambasadorę Ukrainoje Marie Yovanovitch ir ukrainiečius, kurie 2016 metais skleidė nepalankią informaciją apie D. Trumpo rinkimų kampanijos vadovą Paulą Manafortą“, – pažymėjo laikraštis.

Leidinio žiniomis, Budapešte R Giuliani antradienį susitiko su kitu buvusiu Ukrainos generaliniu prokuroru Jurijumi Lucenka. Pastarasis, pasak „The New York Times“, tapo JAV demokratų inicijuoto D. Trumpo apkaltos tyrimo vienu iš pagrindinių figūrantų.

„Per šią iš anksto nepaskelbtą kelionę Giuliani siekė padėti ruošti naujas dokumentinio filmo serijas Amerikos konservatyviai televizijai“, – paaiškino laikraštis.

JAV demokratai šį rudenį pradėjo prezidento apkaltos tyrimą, vienam informatoriui išreiškus susirūpinimą dėl liepos 25-ąją įvykusio D. Trumpo ir Ukrainos prezidento V. Zelenskio pokalbio telefonu.

Pokalbio metu Amerikos lyderis ragino V. Zelenskį inicijuoti antikorupcinį tyrimą D. Trumpo potencialaus varžovo 2020 metų rinkimuose J. Bideno ir jo sūnaus Hunterio atžvilgiu, taip pat atlikti tyrimą dėl tariamo Ukrainos kišimosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus.