„Šis nutarimas tiesiogiai patenka į ES 2019–2024 metų strateginę programą, pagal kurią Europos Sąjungos Taryba planuoja suintensyvinti mūsų vedamą kovą su terorizmu ir tarpvalstybiniu nusikalstamumu, gerinant bendradarbiavimą ir dalijimąsi informacija bei toliau plėtojant mūsų bendras priemones“, – sakoma ES Tarybos spaudos tarnybos pranešime.

Išvadose atkreipiamas dėmesys į naujausius reikšmingus kovos su pinigų plovimu reguliavimo sistemos patobulinimus. 2018 m. gegužės mėn. priimtos penktos Kovos su pinigų plovimu direktyvos bei 2019 m. gegužės mėn. priimtų naujųjų bankų kapitalo reikalavimų (KRD 5) įgyvendinimas ir gruodžio 2 d. patvirtinta Europos priežiūros institucijų veikimo peržiūra sugriežtins kovos su pinigų plovimu ir teroristų finansavimu taisykles.

„Šiuo kontekstu Taryba primygtinai paprašė skubiai įtraukti į nacionalinę teisę visus įstatyminius potvarkius, susijusius su kova su pinigų plovimu, ir juos veiksmingai įgyvendinti“, – nurodoma pranešime.

ES Taryba tai pat paragino Europos Komisiją ištirti kitus galimus būdus kovai su pinigų plovimu stiprinti, ypač ištirti priemones, leisiančias užtikrinti „glaudesnį ir veiksmingesnį bendradarbiavimą tarp atitinkamų valdžių ir institucijų, užsiimančių kova su pinigų plovimu ir terorizmo finansavimu“.

Europos Komisijai siūloma išstudijuoti kai kurių priežiūros kompetencijų ir galimybių perdavimo Europos Sąjungos įstaigai galimybes, privalumus ir trūkumus.