Kaip pranešė Teisingumo ministerija, kaltinimai taip pat gresia šiai įmonei Izraelyje atstovaujantiems verslininkams ir buvusiam Izraelio karinio jūrų laivyno vadui.

Generalinis prokuroras Avichai Mandelblitas praėjusį mėnesį pareiškė kaltinimus premjerui B. Netanyahu dėl kyšio paėmimo, sukčiavimo ir piktnaudžiavimo pasitikėjimu trijose korupcijos bylose, vadinamose „Byla 1 000“, „Byla 2 000“ ir „Byla 4 000“.

Ketvirtadienį jis pranešė apie savo ketinimus pareikšti kaltinimą ir vadinamoje „Byloje 3 000“. Ši byla yra susijusi su karinių povandeninių laivų ir kitų „Thyssenkrupp“ pastatytų laivų įsigijimu už maždaug 2 mlrd. JAV dolerių.

Ministerijos pranešime skelbiama apie oficialius kaltinimus B. Netanyahu asmeniniam advokatui Davidui Shimronui, „Thyssenkrupp“ atstovui Izraelyje Michaeliui Ganorui, buvusiam karinio laivyno vadui generolui majorui Eliezerui Maromui ir kitiems.

Izraelio policija 2018 metų lapkritį pranešė surinkusi pakankamai įrodymų prieš įtariamuosius, tarp kurių yra ir B. Netanyahu pusbrolis D. Shimronas.

B. Netanyahu niekada nebuvo įvardijamas kaip šios bylos įtariamasis, tačiau tyrimo metu buvo apklaustas.