Prokuratūra ketinanti pateikti kaltinimus asmeniniam premjero advokatui bei tolimam giminaičiui Davidui Shimronui, taip pat verslininkui Miki Ganorui. Prieš teismą stoti turės ir kiti partneriai.

Remiantis prokuratūros pranešimu, D. Shimronas kaltinamas pinigų plovimu, o M. Ganoras – kyšininkavimu.

B. Netanyahu dėl šios bylos, Izraelio žiniasklaidos vadinamos „povandeninių laivų afera“ arba „byla 3000“, buvo apklausiamas, tačiau ne kaip įtariamasis.

2016 m. spalį B. Netanyahu pasirašė milijardų dolerių vertės susitarimą dėl trijų povandeninių laivų ir kitų karinių laivų įsigijimo iš Vokietijos pramonės milžinės „ThyssenKrupp“, nepritardamas tuomečio gynybos ministro Moshes Yaalono ir kitų gynybos darbuotojų nuomonei.

Iš pradžių buvo atskleista, kad D. Shimronas sudarė sutartį su „ ThyssenKrupp Marine Systems“ (TKMS) Izraelio atstovu. D. Shimronas yra ne tik B. Netanyahu advokatas, bet ir M. Ganoro, kuris tuo metu buvo TKMS tiekėjas ir iš sandorio turėjo laimėti milijono dolerių komisinį atlygį, advokatas.
M. Ganoras šiuo metu yra vienas pagrindinių liudininkų byloje.

Policija įtaria, kad D. Shimronas pasinaudojęs ryšiais su B. Netanyahu, kad paspartintų sandorį, ir už tai, kad „atvėrė duris“, galimai gavo 73 000 dolerių. D. Shimronas kiek anksčiau savo kaltę neigė.

Nors Vokietijos vyriausybė pernai sutiko su sandoriu, povandeniniai laivai galės būti perduoti tik pasibaigus korupcijos tyrimui.