„Kammuri“ antradienį šalies šiaurėje vartė medžius ir elektros stulpus, lygino su žeme netvirtus namus ir buvo privertęs 12-ai valandų uždaryti Manilos tarptautinį oro uostą.

Trečiadienį pareigūnai buvo pranešę, kad vienas žmogus nuskendo, o dar tris užmušė virstantys medžiai ar vėjo nešti daiktai.

Kaip žuvo kitos aukos, nelaimių valdymo pareigūnai nenurodė, bet vietos policijos pranešimai rodo, kad kai kurios jų galėjo nuskęsti ar žūti virstant medžiams.

Nacionalinės nelaimių valdymo agentūros atstovas Markas Timbalas sakė, kad naujų palaikų nerasta, bet žuvusiųjų skaičius dar gali didėti tikrinant pranešimus rajonuose.

Iki pirmadienio vakaro, kai „Kammuri“ pasiekė Filipinus, buvo evakuota šimtai tūkstančių pavojingose vietose ir žemumose gyvenančių žmonių ir tai, pasak pareigūnų, išgelbėjo daug gyvybių.

Vis dėlto audra apgadino 135 mokyklas ir sunaikino beveik 1,2 tūkst. namų. Pasėliams labiausiai nukentėjusiuose rajonuose padaryta žala vertinama beveik 16 mln. dolerių (14,4 mln. eurų).

Filipinuose per metus būna vidutiniškai po 20 audrų ir taifūnų, per kuriuos žūsta šimtai žmonių ir dėl kurių kai kurie regionai neišbrenda iš skurdo.

Daugiausiai aukų pareikalavo 2013 metų taifūnas „Haiyan“, per kurį žuvo ar dingo daugiau kaip 7,3 tūkst. žmonių.