Šis išpuolis įvykdytas parėjus vos kelioms dienoms po to, kai Jungtinių Tautų (JT) humanitarinės pagalbos amerikietis darbuotojas žuvo sprogus bombai Kabule.

Japonijos taikos medicinos paslaugų organizacijos vadovas, gydytojas Tetsu Nakamura, japonų kalba įvardijamas kaip Pešavaro Kai, buvo sužeistas, kai ginkluoti vyrai užpuolė jo automobilį Džalalabade.
„Daktaras T. Nakamura buvo sužeistas, o trys jo apsauginiai, vairuotojas ir kitas kolegas buvo nužudyti“, – naujienų agentūrai AFP sakė Nangarharo gubernatoriaus atstovas spaudai Attaulahas Khogyani.

T. Nakamura dėl ilgus dešimtmečius vykdomos humanitarinės veiklos yra gerai žinomas Japonijoje.
„Peshawar Kai“ tinklalapyje teigiama, kad T. Nakamura pradėjo humanitarinę veiklą 1984 m. Pakistano šiaurės vakaruose, Pešavare, o 1991 m. jis atidarė ligoninę atokiame Nangarharo kaime.

T. Nakamuros vadovaujama organizacija 1998 m. įsteigė ligoninę ir Pešavare, kuri dabar yra pagrindinė vieta, iš kurios vykdomos medicinos programos Pakistane ir Afganistane.

Džalalabado gyventojas Auzubillahas, save įvardijantis tik vardu, AFP tvirtino išgirdęs šūvius apie 8 val. vietos laiku (5.30 val. Lietuvos laiku).

„Mačiau ginkluotus užpuolikus, puolančius japoną ir jo apsauginius. Tada šauliai pabėgo iš įvykio vietos maža gatvele“, – sakė jis.

Įvykio vietos nuotraukose matomas baltas pikapas, kurio šoniniai stiklai iššaudyti, o pats automobilis suvarpytas kulkų.

Kol kas jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės už išpuolį.

Pasak Nangarharo visuomenės sveikatos departamento atstovo Zahiro Adilo, T. Nakamura nugabentas į regiono ligoninę. Į ligoninę taip pat išvežti penkių afganų kūnai.

Afganistano kare kartais taikomasi į humanitarinės pagalbos grupes ir nevyriausybines organizacijas.
Lapkričio 24 d. JT plėtros programos Afganistane darbuotojas amerikietis Anilas Rajus žuvo per bombos sprogimą Kabule.

Šiemet gegužę Talibanas užpuolė JAV pelno nesiekiančią organizaciją „Counterpart International“, dirbusią su marginalizuotais žmonėmis. Per tą išpuolį žuvo devyni žmonės.