Demonstrantai kelias valandas blokavo įėjimus į pastatą, grasindami darbuotojams bei reikalaudami, kad būtų pakartas dienraščio redaktorius.

Analogiška protesto akcija antradienį vakare buvo surengta ir pietiniame uostamiestyje Karačyje. Čia prie žurnalistams atstovaujančios organizacijos – Nacionalinio spaudos klubo – būstinės susirinkę islamistai reikalavo, kad būtų pakarti dienraščio „Dawn“ redaktorius Zaffaras Abbasas bei leidėjas Hameedas Haroonas.

Anglų kalba leidžiamas dienraštis islamistų rūstybę užsitraukė paskelbęs, kad dviejų gyvybių pareikalavus išpuolį prie Londono tilto per Temzės upę praėjusį penktadienį surengęs vyras buvo „pakistaniečių kilmės“.

Pakistano teisių gynimo organizacijos ir pilietinės visuomenės aktyvistai pasmerkė protestus prieš „Dawn“.

Niujorke įsikūręs tarptautinis Komitetas žurnalistams ginti (CPJ) išplatino pareiškimą, kuriame ragina Pakistaną imtis priemonių užtikrinti, kad per protestus neprasiveržtų smurtas, ir ištirti grasinimus mirtimi, kurių sulaukė redakcijos darbuotojai.

Ataką Londone surengęs 28 metų Usmanas Khanas buvo nukautas policijos. Paaiškėjo, kad jis anksčiau buvo nuteistas kalėti už teroristinę veiklą ir paleistas praeitais metais, atlikęs mažiau nei pusę jam skirtos bausmės.

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“.