Virš šiaurinės pramoninės Chartumo dalies, kur užsidegė plytelių gamyklos cechas, į dangų kilo tiršti juodi dūmai.

Policijos pareigūnai užtvėrė visą teritoriją, sakė į įvykio vietą atvykęs naujienų agentūros AFP korespondentas. Atvažiavusio ugniagesių mašinos liejo vandenį ant liepsnų.

Nukentėjusieji buvo išvežti į kelias miesto ligonines, nurodė su protestų judėjimu susijęs vienas gydytojų komitetas, ragindamas šiuo metu nedirbančius gydytojus ateiti į pagalbą.

„Pramonė rajone kilo gaisras, per kurį žuvo 23 žmonės ir daugiau kaip 130 buvo sužeista, – sakoma vyriausybės pranešime. – Gaisrą sukėlė dujovežio sprogimas.“

Pirminiai pranešimai iš įvykio vietos rodo, kad kad įmonėje nebuvo būtinos saugos įrangos, pridūrė pareigūnai.

„Taip pat buvo netinkamai sandėliuojamos degios medžiagos; tai padėjo ugniai išplisti“, – pažymėjo vyriausybę ir pridūrė, kad buvo pradėtas tyrimas.

Vienas gydytojų komitetas, susijęs su Sudano protestų judėjimu, informavo, kad žuvusieji ir sužeistieji buvo išvežti į kelias ligonines, taip pat paragino šiuo metu nedirbančius gydytojus ateiti į pagalbą.

Valstybinė televizija pranešė apie „dideles žmonių ir turto netektis“.

„Sprogimas buvo garsus. Užsidegė ir keli šalia gamyklos komplekso pastatyti automobiliai“, – sakė vienas šalia esančios gamyklos darbininkas AFP.