D. Trumpas savo nuomonę išsakė likus vos kelioms valandoms iki NATO viršūnių susitikimo, kuriame Europos sąjungininkai klaus R. T. Erdogano apie Turkijos veiksmus Sirijoje.

„Man patinka Turkija, mes labai gerai sutariame su prezidentu (R. T. Erdoganu)“, – spaudos konferencijoje sakė D. Trumpas, pridurdamas, kad Turkija „negalėjo dar labiau palaikyti“ JAV, kai amerikiečių kariai skrido virš Turkijos oro erdvės link „Islamo valstybės“ (ISIS) lyderio Abu Bakro al-Baghdadi slėptuvės, kur jis buvo nukautas.

D. Trumpas tikino, kad kontroversiškai įvertintas jo sprendimas patraukti JAV pajėgas iš Sirijos šiaurės rytų dabar yra vertinamas kaip „puikus sprendimas“, o JAV esą turi „visišką naftos kontrolę“ teritorijose, iš kurių, pumpuodama naftą, ISIS gaudavo pelno.

D. Trumpas taip pat netikėtai pareiškė palaikantis Turkijos sprendimą įsigyti rusiškas S-400 sistemas, o ne NATO standarto amerikietišką ginkluotę, nes, tvirtino prezidentas, jo pirmtakas Barackas Obama atsisakė parduoti Turkijai Jungtinių Valstijų „Patriot“ sistemas.

„Jie sakė tai daugelį kartų, o tada Turkija nuėjo ir nusipirko rusiškas raketas“, – sakė D. Trumpas.