Tūkstančiai protestuotojų susirinko prie policijos nuovados ir reikalavo rasti kaltuosius. Trys policininkai kol kas nušalinti nuo pareigų.

Aukos artimieji nebenori įsileisti į namus politikų ir policininkų, jie reikalauja imtis veiksmų. Indijoje – aukštas prievartos ir smurto prieš moteris lygis, skelbia BBC.

Apdegusius aukos palaikus rado praėjusį trečiadienį. Policija mano, kad moterį išžagino gauja, o paskui nužudė. Policija sulaikė keturis įariamuosius.

Dviejų sulaikytųjų motinos viešai paragino nužudyti jų sūnus, jei paaiškės, kad jie kalti.
„Bauskite juos, kaip tik norite. Aš turiu ir dukterį“, – sakė viena leidiniui „The Press Trust of India“.
Praėjusį šeštadienį prie policijos nuovados Haidarabade tūkstančiai žmonių susirinko į protesto akciją ir reikalavo kaltininkams mirties bausmės.

Tūkstančiai protestuotojų reikalauja teisingumo 27 veterinarės išprievartavimo ir nužudymo byloje

Šalyje vyko daugiau protesto akcijų ir budėjimų už auką (pagal Indijos įstatymus, jos pavardė neskelbiama).

Haiderabade, Shamshabado rajone, kuriame gyveno auka, gyventojai užrakino pagrindinius vartus ir stovėjo laikydami plakatus su užrašais: „Jokios žiniasklaidos, jokios policijos, jokių pašalinių asmenų – jokios užuojautos, tik veiksmai ir teisingumas.“

Viešai kalbėjo aukšto rango politikai. Pagrindinės opozicinės partijos generalinė sekretorė Priyanka Gandhi Vadra teigė: „Mūsų mąstysena turi keistis – turime nesutikti su prievarta, nesutikti taikytis su nepakenčiama tendencija, kad moterys kasdien patiria žiaurų elgesį.“

Ministras pirmininkas Narendra Modi kol kas nekomentavo šio atvejo.

Aukos artimieji pareiškė, kad trys policininkai reagavo nepakankamai greitai, kai jiems pranešė apie moters dingimą. Šių pareigūnų įgaliojimai kol kas sustabdyti.

Policininkai pareiškė, kad moteris galbūt pabėgo iš namų, sakė aukos giminaičiai šalies Nacionalinei moterų reikalų komisijai.

Tūkstančiai protestuotojų reikalauja teisingumo 27 veterinarės išprievartavimo ir nužudymo byloje

Kas atsitiko


Praėjusį trečiadienį, apie 18 val. vietos laiku moteris išvažiavo iš namų pas gydytoją. Vėliau ji paskambino namiškiams ir papasakojo, kad jai nuleido padangą, o sunkvežimio vairuotojas pasisiūlė padėti. Ji sakė laukianti netoli muitinės.

Vėliau artimiesiems nepavyko prisiskambinti jai į mobilųjį. Ketvirtadienį ryte pienininkas rado jos kūną netoli viaduko.

Pagal Indijos įstatymus, išžaginimo aukos negalima identifikuoti net po mirties, tačiau penktadienį moters pavardė kelias valandas cirkuliavo tviteryje – pasipylė dešimtys tūkstančių komentarų, reikalaujančių įvykdyti teisingumą.

Indijoje neblėsta prievarta prieš moteris. Ji suintensyvėjo 2012 m. gruodį – tada gauja išžagino ir nužudė jauną moterį autobuse Delyje.

Kol kas nepanašu, kad situacija gerėtų – naujausiais duomenimis, 2017 m. policija užfiksavo 33 658 išžaginimus – vidutiniškai po 92 per dieną.