B. Johnsonas į įvykio vietą atvyko šeštadienio rytą. Premjerą lydėjo vidaus reikalų sekretorė Priti Patel, metropoliteno policijos komisarė Cressida Dick ir Londono Sičio policijos komisaras Ianas Dysonas, praneša „Press Association“.

Penktadienį 28-erių Usmanas Khanas ant Londono tilto peiliu nužudė du žmones, vėliau užpuoliką nušovė policijos pareigūnas. U. Khanas anksčiau jau kalėjo už terorizmą.

Kaltinamasis pernai gruodį buvo paleistas iš kalėjimo lygtinai. Ši informacija sukėlė aštrias diskusijas dėl kalinių lygtinio paleidimo šalyje.

„Klaida yra leisti sunkiems nusikaltėliams išeiti iš kalėjimo anksčiau. Labai svarbu, kad mes atsisakytume šio įpročio ir užtikrintume tinkamas bausmes pavojingiems nusikaltėliams, ypač teroristams“, – penktadienį sakė B. Johnsonas.

Šeštadienį šalies Lygtinio paleidimo taryba paskelbė pranešimą, kuriame teigiama, kad taryba neprisidėjo prie užpuoliko lygtinio paleidimo. Teroristas esą „buvo paleistas automatiškai, kaip nurodo įstatymai, be kreipimosi į Tarybą“.

Karalienė Elžbieta II taip pat tvirtino siunčianti „maldas ir giliausią užuojautą tiems, kurie neteko savo mylimų žmonių“ ir gyrė „drąsius piliečius, kurie rizikavo savo gyvybėmis, kad nesavanaudiškai padėtų ir apsaugotų kitus“.