„Man nežinoma apie absoliučiai jokius įrodymus, kad Rusija ar kokia nors kita valstybė – sėkmingai ar ne – kišosi į šios šalies [JK] politiką“, – sakė B. Johnsonas interviu radijo stočiai LBC.

Tai premjeras pareiškė paklaustas, kodėl JK vyriausybė iki šiol nepaskelbė ataskaitos apie Rusijos kišimąsi į Britanijos politiką.

B. Johnsonas paaiškino, kad paprastai tokio pobūdžio ataskaitos „tokiu metu neskelbiamos“. Jis pažadėjo, kad ataskaita bus paskelbta, „kai tai bus būtina“.

Panašiai B. Johnsonas kalbėjo ir lapkričio viduryje duodamas interviu britų visuomeniniam transliuotojui BBC.

Tąsyk paklaustas, kodėl šalies valdžia iki šiol nepaskelbė ataskaitos apie numanomą Rusijos kišimąsi į britų politiką, premjeras sakė, kad nemato priežasčių spartinti ataskaitos paviešinimo procesą.

„Nematau priežasčių keisti įprastas procedūras dėl [parlamento] Žvalgybos ir saugumo komiteto ataskaitų vien todėl, kad artėja rinkimai“, – sakė jis.

JK valdžia iki lapkričio 4 dienos turėjo paskelbti ataskaitą apie numanomą Rusijos kišimąsi į šalies politiką, visų pirma, referendumą dėl „Brexit“. Dokumento paskelbimas buvo atidėtas – dabar tai planuojama padaryti po gruodžio 12 dieną įvyksiančių rinkimų.

50 puslapių ataskaita buvo parengta po pusantrų metų trukusio parlamento Žvalgybos ir saugumo komiteto tyrimo.