24-erių Hamza Abbasas, 27-erių Ahmedas Mohamedas ir 29-erių Abdullah Chaarani praėjusiais metais buvo pripažinti kaltais dėl planų panaudojant mačetes ir savadarbius sprogmenis gruodžio mėnesį surengti išpuolių svarbiose miesto vietose, įskaitant geležinkelio stotį ir bažnyčią.

Bausmes nuteistiesiems skyręs teisėjas Christopheris Beale'as sakė, kad tie vyrai prieš savo suėmimą internete domėjosi medžiaga, „remiančia „Islamo valstybę“ ir smurtingą džihadą“.

Pasak teisėjo, H. Abbasas, A. Mohamedas ir A. Chaarani tikėjo, kad jų planuotos „masinės nekaltų civilių žudynės“ bus „šlovingas veiksmas“.

„Šio įsitikinimo kvailumą atitiko tik jo piktavališkumas“, – teigė Ch. Beale'as.

H. Abbasui skirta 22 metų įkalinimo bausmė, o A. Mohamedas ir A. Chaarani, kuriems buvo pareikštas antras kaltinimas dėl teroro, kalėjime turės praleisti po 38 metus.

Policija jų planus demaskavo, kai pasiklausė šių Australijoje gimusių vyrų telefoninių pokalbių, stebėjo jų žinutes ir elektroninius laiškus. Jie buvo sulaikyti 2016-ųjų gruodžio 22 dieną.

Tuometinis Australijos premjeras Malcolmas Turnbullas jų planus pavadino „vienu iš didžiausių teroristinių sąmokslų, sužlugdytų per kelerius pastaruosius metus“.