Perskaičiuojant sekmadienį vykusių įtemptų rinkimų balsalapius tendencijos „nesikeičia, todėl sveikiname išrinktąjį prezidentą Luisą Lacalle Pou“, per tviterį parašė D. Martinezas.

„Toliau ginsime demokratiją - su dar didesne jėga nei bet kada anksčiau“, – pridūrė jis.

Nacionalinė partija pripažino savo pergalę.

„Dabar – mūsų eilė, švęskime visų Urugvajų!“ – rašoma jos „Twitter“ žinutėje.

D. Martinezas sekmadienį atsisakė pripažinti pralaimėjimą, kai rinkimų tribunolas paskelbė, jog rezultatai yra beveik visiškai lygūs – skirtumas buvo tik apie 30 tūkst. balsų.

Tribunolas nurodė perskaičiuoti balsalapius, nes preliminarių arba ginčijamų balsų skaičius (apie 35 000) buvo didesnis negu nustatytas atotrūkis tarp kandidatų.

Vis tik L. Lacalle Pou sakė savo šalininkams esąs tikras, kad jo pergalė bus patvirtinta.

Po praeitą mėnesį įvykusio rinkimų pirmojo rato apklausos rodė, kad 46 metų buvęs senatorius turėtų aiškiai laimėti antrąjį turą.

Tačiau suskaičiavus beveik visus balsus jo persvara prieš 62 metų D. Martinezą, buvusį sostinės Montevidėjo merą, buvo tik kiek didesnė nei vienas procentinis punktas.

Rinkimų tribunolas oficialius rezultatus turėtų paskelbti vėliau ketvirtadienį. Jeigu jie patvirtins L. Lacalle Pou pergalę, tai reikš ilgai trukusio „Plačiojo fronto“ koalicijos politinio dominavimo pabaigą.

Mažytis Urugvajus blykstelėjo tarptautinėje arenoje savo sprendimais įteisinti abortus ir gėjų santuokas, taip pat 2013 metais tapo pirmąja valstybe, įteisinusia kanapių vartojimą.

Tačiau L. Lacalle Pou išnaudojo rinkėjų nerimą dėl didelių mokesčių ir didėjančio nesaugumo.

Urugvajus ilgai buvo laikytas taikos ir stabilumo bastionu dažnai neramiame regione.

Vis dėlto visuomenės saugumo padėtis blogėjo, o praeitais metais smarkiai pagausėjo smurtinių nusikaltimų.