„Daugiau kaip 500 žmonių, įskaitant 216 labiausiai pažeidžiamų [šeimų ir vienišų moterų], nuvežti į tam skirtas prieglaudas ar į centrus jų situacijoms nagrinėti“, – naujienų agentūrai AFP sakė Paryžių apimančio Il de Franso regiono administracijos pareigūnas.

Operacija praėjo be jokių incidentų, iš įvykio vietos pranešė AFP žurnalistas.

Tai buvo jau 60-ta stovyklų Paryžiuje evakuacija nuo 2015 metų, kai prasidėjo Europos migrantų krizė. Prieš tris savaites maždaug 1,6 tūkst. žmonių buvo perkelti iš dviejų didelių stovyklų sostinės šiauriniuose pakraščiuose.

Vyriausybė pažadėjo iki metų pabaigos likviduoti visas stovyklas sostinėje, prezidentui Emmanueliui Macronui pareiškus, kad Prancūzija privalo atsisakyti savo „silpno“ požiūrio į imigraciją.

Kritikai sako, kad jei migrantams nebus suteiktas saugus būstas ar teisėto gyvenimo šalyje perspektyva, daugelis jų paprasčiausiai vėl sugrįš į gatves.

Nuo šių metų pradžios iš stovyklų Paryžiuje ir aplink jį buvo iškelta daugiau kaip 19 tūkst. žmonių, ketvirtadienį paskelbė Il de Franso administracija. Ji pridūrė, kad buvo sustiprintas policijos patruliavimas siekiant atgrasyti žmones kurti naujas stovyklas.

Pastarosiomis dienomis „keli žmonės sugrįžo į gatves“, ketvirtadienį pranešė pagalbos migrantams organizacijų, įskaitant „Medicins du Monde“ („Pasaulio gydytojai“), grupė, kuri ypač smerkė migrantų palapinių naikinimą.

37 metų Oumaras, kuris sakėsi esąs iš Sudano, ketvirtadienio rytą laukė eilėje autobuso, bet galiausiai negalėjo įlipti, nes nebeliko vietos.

„Visada tas pats, praleidžiame čia dvi savaites, o tada jie sako mums pasitraukti“, – AFP sakė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)