Leidinio šaltinių duomenimis, Baltųjų rūmų patarėjo teisės klausimais Pato Cipollonės bendradarbiai rugpjūčio pabaigoje informavo D. Trumpą apie gautą skundą. „The New York Times“ pabrėžia, jog teisininkai tuo metu mėgino nustatyti, ar jie pagal įstatymą privalo pranešti apie jį įstatymų leidėjams, ar ne. Laikraščio šaltiniai nepatikslina, kurios konkrečiai skundo detalės buvo žinomos Amerikos lyderiui. Pasak leidinio, po savaitės P. Cipollonė priėjo išvadą, kad JAV prezidento administracija neprivalo perduoti skundo JAV Kongresui.

Kaip teigia „The New York Times“, jo turimi duomenys byloja, kad D. Trumpas nusprendė atnaujinti karinę pagalbą Kijevui, atsižvelgdamas ir į informaciją apie gautą skundą.

Liepos mėnesį įvykęs D. Trumpo pokalbis telefonu su Ukrainos prezidentu V. Zelenskiu sukėlė skandalą Vašingtone ir davė dingstį pradėti apkaltos procedūrą. Kaip teigia Baltųjų rūmų šeimininko politiniai oponentai, jis pokalbio metu mėgino įtikinti V. Zelenskį pradėti tirti Hunterio Bideno, buvusio JAV viceprezidento Joe Bideno sūnaus, veiklą Ukrainoje mainais į finansinę ir karinę pagalbą Kijevui.

J. Bidenas laikomas vienu iš labiausiai tikėtinų D. Trumpo varžovų kitąmet įvyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose.