Šaltiniai naujienų agentūrai AFP sakė, kad antradienį premjero administracijos vadovas Keithas Schembri buvo iškviestas į apklausą policijoje, kai jo pavardę paminėjo pagrindinis D. Caruanos Galizios nužudymo bylos įtariamasis Yorgenas Fenechas.

Verslininkas J. Fenechas buvo sulaikytas praėjusią savaitę.

Populiari žurnalistė ir tinklaraštininkė D. Caruana Galizia, Maltoje vadinta „vienos moters „WikiLeaks“ ir tyrusi korupciją premjero artimiausioje aplinkoje, žuvo 2017 metų spalio 16-ąją sprogus jos automobilyje padėtai bombai.

Žmogžudystė išprovokavo pasipiktinimą ir protestus; D. Caruanos Galizios šeima kaltino J. Muscatą ginant su šiuo nusikaltimu susijusius žmones.

„Nežinau, ar jis apklausiamas, apie ką jo klausinėjama“, – žurnalistams sakė J. Muscatas, paskelbdamas apie K. Schembri atsistatydinimą, pranešė laikraštis „Times of Malta“.

K. Schembri J. Muscato administracijos vadovu dirbo nuo 2013 metų.

Su skandalą sukėlusio duomenų paketo, žinomo kaip „Panamos popieriai“, paviešinimu susiję nutekinti elektroniniai laiškai, regis, rodo, kad K. Schembri ir buvusio energetikos ministro Konrado Mizzi, kuris dabar yra turizmo ministras, kompanijos turėjo gauti pinigų iš magnato Y. Fenecho kompanijos Dubajuje „17 Black“.

D. Caruana Galizia maždaug aštuoni mėnesiai prieš mirtį savo tinklaraštyje rašė apie „17 Black“.

Y. Fenechas, turintis verslo interesų įvairiose srityse, nuo energetikos iki turizmo, praėjusią savaitę buvo areštuotas savo jachtoje. Jis paprašė teisinės neliečiamybės mainais į savo turimą informaciją apie šią bylą, bet sprendimas dėl to dar nepriimtas.

Jis buvo areštuotas po įtariamo D. Caruanos Galizios nužudymo tarpininko Melvino Theumos (Melvino Teumos) suėmimo. Antradienį M. Theumai buvo suteikta neliečiamybė, kad jis atskleistų su žmogžudyste susijusius asmenis.

Dabar M. Theuma turėtų stoti prieš teisėją ir pakartoti, ką jau papasakojo policijai.

Nors už žmogžudystės įvykdymą teismas laukia trijų vyrų, jos organizatorius lieka nežinomas.

D. Caruanos Galizios šeima yra sakiusi, kad K. Schembri ir K. Mizzi ginančio J. Muscato „rankos kruvinos“.