33 metų Zhang Yujing buvo areštuota kovo 30 dieną Floridos Palm Byčo mieste esančiame „Mar-a-Lago“, kur D. Trumpas tuomet buvo atvykęs vieno savo dažnų vizitų. Rugsėjo mėnesį moteris buvo pripažinta kalta dėl neteisėto įsibrovimo ir melavimo.

Pirmadienį federalinis teisėjas Floridos Fort Loderdeilio mieste skyrė jai aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, informavo dienraštis „Miami Herald“.

Teisėjas taip pat liepė, kad atlikusi bausmę Zhang Yujing būtų perduota imigracijos tarnyboms, kurios turės ją išsiųsti iš šalies.

Į bausmę nuo arešto dienos kalinčiai Zhang Yujing buvo įskaitytas nelaisvėje išbūtas laikas, todėl jai teks praleisti kalėjime dar tik apie savaitę, pridūrė leidinys.

Šanchajuje gimusi moteris buvo suimta po to, kai prisistatė „Mar-a-Lago“ klubo nare ir pareiškė, kad ėjo į baseiną, nors su savimi neturėjo maudymosi kostiumėlio.

Paskui Zhang Yujing tvirtino dalyvavusi neegzistuojančiame Kinijos ir Amerikos draugystės renginyje. Pasak ją areštavusios JAV Slaptosios tarnybos, moteris turėjo du Kinijos Liaudies Respublikos pasus.

Slaptosios tarnybos agentai įvykio vietoje rado keturis mobiliuosius telefonus, nešiojamąjį kompiuterį, išorinį standųjį diską ir atmintuką, kuriuose, remiantis teismo dokumentais, buvo aptikta „kenksmingos programinės įrangos“.

Ši byla sukėlė paniką tarp daugybės kinų, kurie pastaraisiais metais Jungtinėse Valstijose sulaukė kaltinamų šnipinėjimu ir komercinių paslapčių vagyste.