Anksčiau buvo skelbiama apie septynis žuvusiuosius.

Gynybos ministerija nurodė, kad dar vieno žmogaus palaikai buvo rasti vakariniame Duresio mieste pastato, kur anksčiau veikė viešbutis, griuvėsiuose.

Vietos žiniasklaidos teigimu, tas namas visiškai sugriuvo, po griuvėsiais gali būti iki aštuonių asmenų, bet jų likimas dar nėra žinomas.

Kaip pranešama, po 3 val. 55 min. vietos (4 val. 55 min. Lietuvos) laiku įvykusio 6,4 balo žemės drebėjimo buvo užfiksuota per 100 pakartotinių smūgių, o galingiausias iš jų buvo 5,5 balo stiprumo.

Nelaimės padarinius šalinti pasirengusi šalies kariuomenė, pagalbą siūlo ir kitos valstybės.

Albanijos premjeras Edi Rama nurodė, kad padėti pasiūlė Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Šiaurės Makedonijos ir Bulgarijos lyderiai.

Kaimyninė Juodkalnija pažadėjo atsiųsti gelbėtojų komandą, o Rumunija atsiuntė du orlaivius su specializuotomis gelbėtojų komandomis.

Dėl Albaniją sukrėtusio drebėjimo buvo atšauktos pamokos visose šalies mokyklose.

Europos Sąjunga savo ruožtu išreiškė užuojautą dėl gyvybių pareikalavusio žemės drebėjimo ir sakė esanti pasirengusi padėti Albanijai.

ES diplomatijos vadovė Federica Mogherini ir humanitarinės pagalbos komisaras Christas Stilianidis pranešime sakė, kad ES pagalbos tarnybos „palaiko nuolatinį ryšį su Albanijos civilinės saugos pareigūnais“ ir „palaiko ryšį su Albanijos vyriausybe, kad nustatytų geriausius būdus, kaip galime padėti šiuo sunkiu metu“.