Vyriausia šio teismo teisėja yra laikoma jo liberalaus sparno branduoliu, todėl jos sveikatos problemos skatina nerimą dėl galimo jos pasitraukimo, nes tai konservatoriui JAV prezidentui Donaldui Trumpui leistų nominuoti naują teisėją jai pakeisti.

Tiesa, Aukščiausiasis Teismas vėliau pranešė, kad teisėjai pasireiškę simptomai jau nyksta, todėl „ji gali būti išrašyti iš ligoninės jau sekmadienio rytą“.

Į Johno Hopkinso ligonininę Baltimorėje 86 metų teisėja buvo paguldyta penktadienio vakarą po pirminės apžiūros Sibley memorialinėje ligoninėje Vašingtone.

R. Ginsburg yra viena iš keturių liberalių teisėjų Amerikos Aukščiausiame Teisme. Rugpjūtį jai tris savaites Niujorke buvo taikyta spindulinė terapija dėl kasoje aptikto auglio. Teismas nurodė, kad R. Ginsburg organizmas „gerai reagavo į gydymą“, tad papildomos terapijos jai nereikia, bet teisėjos būklė bus toliau reguliariai stebima, atliekami kraujo tyrimai ir skenavimas.

Auglys buvo „neabejotinai išgydytas, ir nėra jokių ligos požymių kitur jos kūne“, – pažymėjo teismas.

1999 metais teisėja buvo gydyta dėl storosios žarnos vėžio, o kasos vėžys buvo aptiktas ankstyvoje stadijoje. Pernai gruodį jai buvo atlikta operacija dėl plaučių vėžio.

Aukščiausiojo Teismo teisėjai JAV yra skiriami visam gyvenimui. R. Ginsburg yra ne kartą sakiusi, kad pasitrauks tik tuomet, kai jaus nebegalinti susidoroti su darbo krūviu.