„Kategoriškai patvirtiname, jog mano vyriausybė nepersekios jokių politikų, sąjungų ar pilietinių lyderių“, – pareiškė J. Anez reporteriams.

„Tačiau mes taip pat aiškiai pareiškiame, jog nė vienas žmogus, kuris įvykdė nusikaltimus, šaipėsi iš įstatymų ar įvairias būdais piktnaudžiavo, nesulauks jokios amnestijos.“

Pasiūlymą dėl amnestijos Senatui šeštadienį pateikė E. Moraleso Judėjimo už socializmą (MAS) partija, siekianti, kad būtų uždrausti „teisminiai procesai“ prieš buvusį prezidentą ir kitus asmenis.

Vidaus reikalų ministras Arturo Murillo penktadienį pateikė baudžiamąjį skundą, kuriame E. Moralesą, savo šalininkus tariamai paraginusį tęsti kelių blokadas krizės apimtoje šalyje, apkaltino maišto kurstymu ir terorizmu.

Skundą ministras pateikė La Paso federaliniams prokurorams, kurie pradėjo atitinkamą tyrimą.

A. Murillo trečiadienį žurnalistams paleido pokalbio telefonu įrašą, kuriame esą girdėti, kaip E. Moralesas duoda nurodymus Bolivijos opozicijos judėjimo lyderiui.

„Nepraleiskit maisto į miestus. Blokuosime, iš tikrųjų apsupsime [miestus]", – sako įraše girdimas asmuo, kuris, anot A. Murillo, yra E. Moralesas.

Jei E. Moralesui, kuris lapkričio 10 dieną atsistatydino ir pabėgo į Meksiką, bus pareikšti kaltinimai ir bus pripažinta jo kaltė, jam gresia iki 30 metų kalėjimo.