Pasibaigus dramatiškų apkaltos tyrimo apklausų savaitei, kai liudijo esami ir buvę administracijos pareigūnai, per savo mėgstamiausią kanalą D. Trumpas išdėstė ilgą, kartais – nenuoseklų skundų sąrašą. Jis, be kita ko, piktinosi Federaliniu tyrimų biuru (FTB), savo politiniais varžovais, apkaltos tyrimo lyderiais ir vadinamąja gilumine valstybe (Deep State).

„Tie žmonės nesveiki“, – telefonu per televizijos „Fox News“ laidą „Fox and Friends“ rėžė D. Trumpas pradėdamas savo 53 minučių tiradą, kuri atskleidė, koks įpykęs ir nesaugus valstybės vadovas jaučiasi dėl jo postui grėsmę keliančio apkaltos tyrimo.

Keletas liudytojų, kurie Kongrese kalbėjo davę priesaiką, patvirtino įtarimus, kad prezidentas buvo įšaldęs Ukrainai skirtą finansinę paramą ir delsė surengti aukšto lygio susitikimą su naujuoju šios šalies vadovu Volodymyru Zelenskiu, kad išgautų iš Kijevo pažadą pradėti tyrimus dėl savo politinių varžovų.

Vis dėlto daugelio respublikonų šie parodymai, regis, neįtikino, o D. Trumpas juos vadino „visiška nesąmone“ ir sakė, kad norėtų gauti galimybę apsiginti.

„Atvirai kalbant, noriu teismo“, – per rytinę laidą „Fox and Friends“ kalbėjo prezidentas.

Kad demokratų kontroliuojamuose Atstovų Rūmuose artimiausiomis savaitėmis ar mėnesiais įvyks apkalta, tikimybė vis auga.

Tačiau prezidentą pašalinti iš posto reikėtų bent dviejų trečdalių respublikonų kontroliuojamo Senato narių pritarimo.

D. Trumpas taip pat pareiškė, kad demokratams Kongrese per šią savaitę vykusius viešus apkaltos tyrimo posėdžius nepavyko įrodyti, kad jis kaltas dėl kokių nors nusižengimų.

„Jie [demokratai] pastarąsias penkias dienas su savo liudytojais atrodė kaip pajuokos objektas“, – pabrėžė D. Trumpas.

Jis spėjo, kad klausymai veikiausiai suglumino Ukrainą.

„Turbūt jie ten galvoja, kad mes savo šalyje išprotėjom“, – sakė amerikiečių prezidentas.

Vieši apkaltos tyrimo posėdžiai JAV Atstovų Rūmuose baigėsi anksčiau šią savaitę. Dabar įstatymų leidėjai turės apsispręsti dėl tolesnių procedūros etapų.

Demokratai prezidento apkaltos tyrimą pradėjo rugsėjo 24 dieną, vienam informatoriui išreiškus susirūpinimą dėl liepos 25-ąją įvykusio D. Trumpo ir Ukrainos prezidento V. Zelenskio pokalbio telefonu.

Pokalbio metu Amerikos lyderis ragino V. Zelenskį inicijuoti antikorupcinį tyrimą D. Trumpo potencialaus varžovo 2020 metų rinkimuose Joe Bideno ir jo sūnaus Hunterio atžvilgiu, taip pat atlikti tyrimą dėl tariamo Ukrainos kišimosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus.