Retame Izraelio pranešime apie surengtą operaciją Sirijoje sakoma, kad Izraelio kariuomenė sudavė virtinę smūgių Irano elitinėms Kudso (Jeruzalės) sukarintoms pajėgoms ir Sirijos ginkluotosioms pajėgoms, reaguodama į keturias raketas, kurios ankstesnę dieną buvo paleistos į Izraelį.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi Sirijos karą stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) informavo, kad per šią operaciją žuvo 23 žmonės: 21 kovotojas ir du civiliai.

Šešiolika iš jų buvo ne Sirijos kovotojai, nurodė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Aštuoneris metus besitęsiančiame Sirijos pilietiniame kare Iranas palaiko prezidento Basharo al Assado pajėgas, keldamas Izraelio susirūpinimą dėl jo aršiausio priešo pajėgų buvimo šalia žydų valstybės sienos.

„Kas mums suduos, tam suduosime [ir] mes“, – sakoma Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu pareiškime.

„Būtent tai padarėme šią naktį vis-a-vis [sic] Irano Kudso pajėgas ir sirų kariuomenės taikinius Sirijoje po to, kai į Izraelį buvo paleista virtinė raketų“,- nurodoma jame.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad atakavo daugiau nei dešimt karinių objektų, įskaitant sandėlius ir karines vadavietės.

„Ji [ataka] buvo labai intensyvi“, – sakė Izraelio kariškių atstovas Jonathanas Conricusas naujienų agentūrai AFP.

Pasak jo, svarbiausiais taikinys buvo kontrolės punktas Damasko pagrindiniame tarptautiniame oro uoste.

„Tai yra pagrindinis pastatas, aptarnaujantis (Irano) Revoliucinę gvardiją... koordinuojant karinės technikos gabenimą iš Irano į Siriją ir toliau“, – pridūrė atstovas.