„Mūsų ir Turkijos vyriausybės atstovai vakar (antradienį) susitiko. Susitikime mūsų atstovui buvo patvirtinta, kad įvyko nesusipratimas ir niekas Ankaroje neabejoja darbu, kurį atlieka Rusija. Taip pat apie jokį karinės operacijos atnaujinimą nei atstovas, nei mano kolega ir draugas ponas M. Cavusoglu nekalbėjo“, – sakė S. Lavrovas.

Ministras taip pat pakartojo anksčiau Rusijos gynybos ministerijos atstovo Igorio Konašenkovo išsakytą poziciją Sirijos klausimu.

„Faktai tokie, kad kurdų pajėgų patraukimas įvyko. Jei ten liko kokie nedideli daliniai, žinoma, darbas bus padarytas iki galo. Tai, kad prezidentų (Vladimiro) Putino ir (Recepo Tayyipo) Erdogano pasirašytas memorandumas veikia, įrodo bendri Rusijos karo policijos ir turkų kolegų vykdomi patruliavimai 10 km zonoje, kaip tai ir buvo sutarta Sočyje spalio 22 d.“, – spaudos konferencijoje teigė S. Lavrovas.

Rusijos diplomatijos vadovas taip pat apkaltino JAV trukdant kurdų ir Sirijos prezidento Basharo al-Assado vyriausybės dialogui.

„Mūsų pozicija – priešinga. Esame tikri, kad tik dialogas tarp kurdų ir Damasko gali išspręsti ne tik kurdų teisių klausimus, bet ir apsaugoti teisėtus Turkijos saugumo interesus“, – tvirtino jis.

Praeitą mėnesį Turkija pradėjo karinę operaciją prieš Sirijos kurdų Liaudies savigynos būrių (YPG) pajėgas, kuriuos Ankara laiko teroristais, nepaisant esminio jų indėlio kovoje su „Islamo valstybės“ (ISIS) ekstremistais.