Remiantis liudininkų pasakojimais, antradienį ryte Austrino gatvėje, netoli parduotuvės, atsivėrė smegduobė. Toje vietoje stovėjo automobilis „Lada Largus“, kuriame buvo du vyrai (53-ejų ir 49-erių metų amžiaus), praneša „RIA Novosti“.

Rusijos tyrimų komiteto vietos padalinio teigimu, automobilis įkrito į susidariusią duobę, pripildytą karšto vandens, ir „Lada“ sėdėję vyrai žuvo vietoje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo. Įtariamųjų kol kas nėra.

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos vadovybė pranešė, kad automobilis visiškai prasmego po žeme prie parduotuvės esančioje stovėjimo aikštelėje. Norėdami ištraukti „Lada Largus“ ir žuvusiųjų kūnus, gelbėtojai turėjo panaudoti kraną, rašoma „Interfax“.

Naujienų agentūra cituoja liudininkų pranešimus socialiniuose tinkluose ir skelbia, jog toje vietoje po žeme driekiasi šilumos tiekimo tinklas, taigi, automobilis įkrito į duobę su verdančiu vandeniu.

Įmonės „T Plius“ filialas Mordovijoje, prižiūrintis miesto magistralinį vamzdyną, nurodė, kad dėl avarijos 67 namuose ir kai kuriuose socialiniuose objektuose buvo atjungtas karšto vandens tiekimas, rašoma TASS.

„Šiuo metu incidento vietoje dirba speciali komisija, kuri aiškinasi tragedijos priežastis“, – pareiškė įmonė.

Įmonės „Penzos šilumos tinklai T Plius“ technikos direktorius Vasilijus Žuravliovas portalui „Podjom“ tvirtino, jog prieš kelias valandas iki nelaimės buvo atliktas šiluminės trasos patikrinimas, kurio metu nebuvo nustatyta jokių trūkumų.