„Neįvardinsiu sumos, kad po to Rusija, kaip patys tai žinote, negaudytų žodžių ir „nebombarduotų“ mūsų taip, kaip jai patinka“, – sekmadienį žurnalistams sakė A. Lukašenka.

Jo žodžiais, šią savaitę išklausydamas pasienio apsaugos tarnybos pranešimą išskyrė sutarties su Rusija dėl valstybės sienos apsaugos svarbą.

„Sakiau: sustiprinkime šį susitarimą, kad parodytume, jog tai yra rimtas projektas. Nereikia sakyti, kad Lukašenka nori daugiau pinigų už sienos apsaugą. Nereikia daugiau. Kol kas lai atiduota pusę to, ką išleidžiame“, – pabrėžė Baltarusijos prezidentas.

Pasak jo, Baltarusija daug išleidžia bendrai su Rusija oro gynybos sistemai.

„Nuo Juodosios iki Baltijos jūros mes viską matome. O Rusija nieko neturi šia kryptimi. Kad sukurtume jiems tai, pavyzdžiui, jei jie užsinorės to prie Smolensko, įsivaizduokite, kiek pinigų reikia, kad kasdien matyti, girdėti, kas vyksta net ne Baltarusijoje, o per Baltarusiją NATO šalyse. Įsivaizduokite, kokios tai išlaidos“, – sakė A. Lukašenka.

Jis teigė „atitinkamu laiku“ sutikęs, kad Baltarusijos oro gynybos sistema veiktų Rusijos naudai, būtų bendra.

„Aš to siekiau. Mes pinigų iš jų neprašėme. Bet kai jie pradėjo skaičiuoti pinigus, mums pradėjo pateikinėti sąskaitas už gamtines dujas, kitas žaliavas, atliko „mokesčių manevrą“, o dar ir pareiškė, kad esame išlaikytiniai. Gerai. Imkime, mokėkime vieni kitiems, jei taip reikia. Mes to neinicijavome“, – pridūrė A. Lukašenka.