O penktadienį per protestuotojų susirėmimus su saugumo pajėgomis centrinėje Bolivijos dalyje, pasak komisijos, žuvo penki žmonės.

Vašingtone įsikūrusi IACHR, kuri priklauso Amerikos šalių organizacijai (OAS), taip pat nurodė, kad, jos turimais duomenimis, nuo penktadienio per protestus buvo sužeisti 122 žmonės.

Žmogaus teisių komisija skaičiuoja, jog per pastarąsias dvi dienas žuvo devyni žmonės, tačiau Bolivijos vyriausybė oficialiai skelbia tik apie penkis žuvusiuosius.

Laikinosios Bolivijos šalies prezidentės Jeanine Anez administracijos vadovas Jerjes Justiniano reporteriams šeštadienio vakare pareiškė paprašęs „teismo medicinos ekspertų sparčiau atlikti savo darbą“, tačiau didesnio žuvusiųjų skaičiaus nepatvirtino.

Aršūs buvusio Bolivijos prezidento Evo Moraleso ir policijos pajėgų susirėmimai tęsiasi nuo antradienio, kuomet 52 metų J. Anez pasiskelbė laikinąja šalies prezidente.

Beveik 14 metų šalį valdęs E. Moralesas netikėtai atsistatydino lapkričio 10 dieną.

Prezidentas paliko postą, netekęs kariuomenės ir policijos paramos po tris savaites trukusių audringų gatvės protestų dėl jo ginčijamo perrinkimo ketvirtai kadencijai, esą prieštaraujančio konstitucijai.

Meksika E. Moralesui suteikė politinį prieglobstį.