Kariuomenė sakė, kad, priešingai nei kitose operacijose, atakos buvo nukreiptos ne prieš „Islamo džihadą“, bet prieš „Hamas“ judėjimą, kuriai de facto priklauso Gazos ruožas.

„Dvi raketos buvo paleistos iš Gazos ruožo Izraelio teritorijos link“, tačiau jas numušė oro pajėgos, sakė Izraelio gynybos pajėgos.

Kariuomenė pridūrė, kad šiuo metu „yra taikomasi į „Hamas“ teroro taikinius“ Gazoje.

Palestinos saugumo šaltiniai teigė, kad Izraelio atakos buvo nukreiptos į dvi „Hamas“ vietoves, esančias teritorijos šiaurėje.

Antradienį Izraelis įvykdė operaciją, kurios metu žuvo „Islamo džihado“ vadas. Po šio antskrydžio „Islamo džihadas“ iš karto ėmėsi atsakomųjų raketų paleidimo, dėl kurio suveikė apie antskrydžius pranešančios sirenos, privertusios Izraelio gyventojus bėgti į slėptuves šalies pietų ir centriniame regionuose.

Izraelio kariuomenė sakė, kad į teritoriją buvo paleista apie 450 raketų, tačiau oro pajėgos numušė didelę jų dalį. Tuomet buvo sulaukta atsakomųjų atakų, kuriomis buvo taikomasi į „Islamo džihado“ vietoves ir raketų paleidimo būrius.

Po dviejų smurto dienų, kurių metu žuvo 34 palestiniečiai, ketvirtadienio rytą buvo paskelbtos paliaubos. Tačiau šios paliaubos buvo sulaužytos, kadangi abi pusės viena kitą atakavo raketomis.