Pasak žiniasklaidos, naujosios aviacijos bazės apsaugą užtikrins „Pancir“ oro gynybos raketų sistemos ir trys ten jau dislokuoti sraigtasparniai – du kariniai Mi-35 ir vienas transporto sraigtasparnis Mi-8, rašo „Reuters“.

„Zvezda TV“ taip pat paviešino vaizdo įrašus, kuriuose matomi bazėje patruliuojanti Rusijos karo policija. Reportaže taip pat rodomi šarvuočiai ir sraigtasparnių aptarnavimo įgulos.

„Tai yra pirmoji Rusijos karinių sraigtasparnių grupė šiaurės Sirijoje. Istorinė akimirka. Nuo šios dienos mūsų aviacijos grupė nuolat veiks Kamišlio oro uoste“, – sakoma „Zvezda TV“ reportaže.

Rusija sraigtasparnius dislokavo praėjus vos mažiau nei mėnesiui po to, kai amerikiečių pajėgos pasitraukė iš teritorijos. Sprendimą patraukti karius nuo Sirijos ir Turkijos pasienio priėmė prezidentas Donaldas Trumpas.

Rusijos kariniai sraigtasparniai jau kurį laiką patruliavo Sirijos ir Turkijos pasienyje, saugodami ant žemės esančius Rusijos karo policijos karius. Naujoji bazė Kamišlio oro uoste padės jiems tai daryti dar veiksmingiau.

Rusijos ir Turkijos pajėgos patruliavimu Sirijos šiaurėje siekia stebėti Maskvos ir Ankaros susitarimo, pagal kurį kurdų Liaudies savigynos būrių (YPG) kovotojai turi pasitraukti iš patruliuojamų teritorijų, vykdymą.