Apeliacinis teismas jau antrą kartą atmeta D. Trumpo bandymus išvengti Atstovų Rūmų reikalavimo perduoti aštuonerių metų apskaitos dokumentus.

D. Trumpo advokatas Jay Sekulowas iškart paskelbė, kad prezidento teisininkų komanda apskųs sprendimą Aukščiausiajam Teismui.

Dauguma Kolumbijos apygardos apeliacinio teismo teisėjų trečiadienį atmetė D. Trumpo prašymą iš naujo nagrinėti ankstesnį sprendimą, kurį praėjusį mėnesį priėmė mažesnė, trijų teisėjų komisija.

Spalio nutartimi teisėjai dviem balsais atmetė D. Trumpo argumentą, kad Atstovų Rūmų priežiūros komitetas neturi įgaliojimų išleisti šaukimą ilgametei prezidento apskaitos firmai „Mazars“.

Kongresui vykdant platų tyrimą dėl prezidento, atsisakiusio tesėti kampanijos pažadą paskelbti savo finansinius dokumentus, verslo reikalų, demokratai siekia D. Trumpo mokesčių deklaracijų už 2011–2018 metus.

Įstatymų leidėjai aiškinasi, ar D. Trumpas išpūtė turto vertę siekdamas paskolų ir balandžio mėnesį pareikalavo „ataskaitų apie finansinę būklę, metinių suvestinių, periodinių finansinių ataskaitų ir nepriklausomų auditorių ataskaitų, parengtų, sudarytų, peržiūrėtų ar audituotų „Mazars“.

Baltieji rūmai, kurie Kongreso tyrimus vadina priekabiavimu prie prezidento, tvirtina, kad Kongresui nereikia šios informacijos savo įstatymų leidybos funkcijai vykdyti.

Demokratas Joe Bidenas, siekiantis varžytis su D. Trumpu 2020 metų prezidento rinkimuose, sveikino teismo sprendimą ir socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad „Amerikos žmonės nusipelnė žinoti, ką Donaldas Trumpas slepia savo mokesčių deklaracijose“.

Teismo sprendimas yra dar viena nesėkmė D. Trumpui, demokratams trečiadienį taip pat pradėjus viešą prezidento apkaltos tyrimo fazę su televizijos transliuojamais svarstymais.