Sheffieldo karūnos teismui perduota ir šiuo metu nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje 2 vaikų nužudymu kaltinama jų mama – 35 metų Sarah Barrass ir jos giminaitis Brandonas Machinas (39 m.). Moteriai B. Machinas yra kraujo ryšiais susijęs netikras brolis.

Teismo sprendimu, jie už 2 vaikų nužudymą ir planus nužudyti kitus, jiems abiems skirtas minimalus bausmės laikotartpis – 35 metai.

Veikdami kartu jie šių metų gegužės pabaigoje žiauriai nužudė du brolius: 13 metų Tristaną ir 14-metį Blake’ą.

Moteris taip pasielgė norėdama, kad jos vaikai nebūtų paimti valstybės globon: Sarah Barrass yra 6 vaikų motina.

Iškilus grėsmei, kad išaiškėjus jos ir netikro brolio santykiams ji neteks motinystės teisių, moteris ketino atsikratyti visais savo vaikais ir, dieną prieš tragediją, per prievartą jiems sugirdė stiprių vaistų, skirtų neurologiniams sutrikimams gydyti.

Moteris pamanė, kad tabletes išgėrę vaikai išmirs per naktį, tačiau vaistai nesuveikė.

Tyrimo metu nustatyta, jog britė tuomet domėjosi kitais nužudymo būdais – internete ieškojo informacijos apie nuskandinimą, smaugimą, dusinimą.

Sarah Barrass savo vyriausius berniukus pasmaugė suknelės suveržimui skirta virvele, vaikus savo rankomis pribaigė Brandonas Machinas. Norėdami įsitikinti, kad jie negyvi, paaugliams ant galvų uždėti ir užveržti plastikiniai šiukšlių maišai.

Tuomet pora likusius keturis vaikus bandė nuskandinti vonioje.

Tačiau tuo metu vietos policija sulaukė pranešimų apie galimus blogus dalykus šeimos name, o kai atskubėjo į įvykio vietą, viduje rado visus 6 vaikus be sąmonės.

Keturius iš jų, jauniausius, medikams pavyko atgaivinti, o dviejų brolių gyvybių išgelbėti nepavyko.

Sarah Barrass ir Brandonas Machinas anksčiau jau pripažino savo kaltę dėl broliukų nužudymo ir pasikėsinimo į kitų vaikų gyvybes, tačiau nuosprendis dar nepaskelbtas.

Kraupų nusikaltimą tyrę pareigūnai atskleidė, jog motinos požiūris į vaikų gyvybes buvo neįprastas.

„Negalėčiau jų nužudyti, nes per daug juos myliu. Tačiau dėl tos pačios priežasties negaliu jų globos patikėti kam nors kitam“, – tokio turinio žinutę ji buvo rašiusi savo draugei.

Liudininkai taip pat atskleidė, kad prieš tragediją girdėjo moterį šaukiant apie gyvybės atėmimą.

„Daviau gyvybę, galiu ją ir atimti“, – taip ji neva rėkaudavusi vaikų akivaizdoje.