Pasak pareigūnų, dar apie 17 žmonių buvo sužeisti per avariją, kuri įvyko apie 13 val. vietos (14 val. Lietuvos) laiku netoli Nitros miesto, apie 80 km į rytus nutolusio nuo sostinės Bratislavos.

Nuotraukose iš įvykio vietos matyti ant šono nugriuvęs sunkvežimis ir į pakelės griovį nuvirtęs autobusas. Ant kelio pabirę daug akmenų ir žemių.

„Šiame reguliariame maršrutiniame autobuse, važiavusiame iš Nitros į Jelenecą, daugiausia buvo paauglių, vidurinės mokyklos moksleivių“, – naujienų agentūrai AFP sakė Nitros ugniagesių brigados atstovas Michalas Varga. Jo teigimu, sunkvežimio priekaba buvo „pilnai prikrauta akmenų“.

M. Varga pridūrė, kad eismo įvykio priežastys kol kas nežinomos.

Ugniagesių ir gelbėtojų departamentas savo puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad žuvo 12 žmonių, o buvo sužeisti 17 asmenų.

Sveikatos apsaugos ministrė Andrea Kalavska žurnalistams įvykio vietoje sakė, kad „mažiausiai keturi [žuvusieji] buvo nepilnamečiai“.

Vidaus reikalų ministrė Denisa Sakova žiniasklaidai sakė, kad tas sunkvežimis „tikriausiai buvo perkrautas“.

Kaip pranešė Slovakijos komercinis kanalas „Markiza“, sunkvežimis slystelėjo ir šonu trenkėsi į autobusą.

Autobusas važiavo į Jeleneco kaimą, esantį į rytus nuo Nitros.

Iš pradžių pareigūnai skelbė apie 13 žuvusiųjų ir 20 sužeistųjų, bet vėliau patikslino skaičius.

Įvykio vietoje dirba apie 30 ugniagesių, psichologai, keli gelbėtojų sraigtasparniai.

Pareigūnai sakė, kad gelbėjimo darbus sunkina sudėtingos oro sąlygos. Slovakiją trečiadienį buvo užklupusi smarki liūtis, bet toje vietoje, kur įvyko avarija, tuo metu nelijo.