Primename, kad birželio 30-ąją Pietų Londone, Offerton Street gatvėje esančio namo kieme iš dangaus nukrito žmogaus kūnas: jis praskriejo visai netoli namo gyventojo, kuris tuo metu sode gulėjo ant išskleidžiamos kėdės ir skaitė knygą.

Kūnas, anot liudininko, buvo sušalęs į ledą, jis į miltus sutrupino sode nutiesto betoninio tako dalį, o vejoje išmušė apie metro gylio kraterį.

Tai įvyko praėjus gal 20 sekundžių po to, kai virš namo praskrido į Heathrow oro uostą besileidžiantis oro linijų „Kenya Airways“ lėktuvas.


Netrukus pasitvirtino kraupi versija – žmogus iškrito po to, kai besileidžiantis orlaivis išskleidė važiuoklę, kurios ertmėje ir buvo pasislėpęs vyras. Spėjama, kad jis jau buvo negyvas dar iki to momento, kai iškrito – iš Kenijos sostinės Nairobio atvykęs lėktuvas skrydžio metu buvo pasiekęs per 11 kilometrų aukštį, kuriame oro temperatūra siekia -60 laipsnių.

Skrydžio metu ore lėktuvas praleido 9 valandas, todėl sunkiai tikėtina, jog žmogus tiek laiko išgyventų tokioje žemoje temperatūroje.

Kai vyras iškrito iš lėktuvo, jis tuomet buvo kilometro aukštyje.

Kas tas žmogus buvo? Kas gali priversti žmogų tokiai beprotybei? Iki šiol tai nebuvo aišku.

Tačiau televizija „Sky“ pateikė galimus atsakymus. Jos žurnalistai vardan atsakymų nuvyko į rytinėje Afrikos dalyje esančią Kenijos sostinę ir ėmė aiškintis, kas tas žmogus.

Pasirodo, prieš nelaimę paslaptingai dingo Nairobio oro uoste valytoju dirbęs 29 metų vyras – Paulas Manyasi. Ir nors oro uosto atstovybė neigia, kad kas nors dingo be žinios, vyro kolegė ir gyvenimo draugė tai patvirtino.

Veidą prieš kameras slėpusi ir tikrojo vardo nepasakiusi moteris tikino, kad tiesioginis valytojų vadovas pranešė apie dingusį žmogų, bet prisakė tai laikyti paslaptyje.

Dingęs vyras gyveno netoli oro uoste esančiame lūšnyne, svajojo vesti savo gyvenimo draugę, kurti su ja šeimą ir troško geresnio gyvenimo, mat oro uosto valytojai uždirba vos 2 svarus sterlingus per dieną.

Apie Paulo Manyasi dingmą patvirtino ir artimas jo draugas, su kuriuo vyras nuomojosi būstą lūšnyne.

Patricku pristatomas vyras tikina jo nematęs nuo birželio 30-osios.

„Bet aš negaliu patvirtinti, ar tas keleivis buvo Paulas. Aš nežinau, kur jis dingo“, – sakė draugas.

Įvykį tirianti Londono policija iki šiol negali patvirtinti žuvusiojo tapatybės, viskas, kuo jie pasidalijo su žiniasklaida – tai aukos fotorobotas bei asmeninių daiktų ir drabužių nuotraukos.

Jas išvydusi Paulo Manyasi gyvenimo draugė pareiškė, kad tai – jo daiktai.

Vis dėlto ši versija – žurnalistinio tyrimo išvada.

Londono policija kol kas tyrimo dėl įvykio nebaigė ir šios versijos nei patvirtino, nei paneigė.

Nairobio oro uosto valdytojai „Sky“ pateiktos versijos nekomentavo, į klausimus neatsakė ir ir švaros paslaugas teikiančios kompanijos, kurioje dirbo Paulas, atstovai.

Tik paviešinus istoriją per televiziją, „Colnet Limited“ išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad juos tokia versija „nustebino“ bei patarė klausimus adresuoti atitinkamoms Kenijos institucijoms.

Reaguodama į reportažą Kenijos oro uostų vadovybė pareiškė, kad į Nairobio oro uosto teritoriją norintys patekti asmenys privalo turėti specialius leidimus, o toks leidimas Paulo Manyasi vardu nebuvo išduotas.