Išpuolio taikiniu tapusi transporto priemonė priklauso privačiai Kanados apsaugos įmonei „GardaWorld“. Sprogimo, įvykusio tankiai gyvenamame rajone, esančiame šalia Vidaus reikalų ministerijos ir į šiaurę nuo Kabulo oro uosto, metu sužeisti keturi užsienio piliečiai.

„Per šiandienos išpuolį Kabule žuvo 12 žmonių, tarp kurių trys vaikai, dar 20 buvo sužeisti, įskaitant keturis „GardaWorld“ narius“, – sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovė Marwa Amini.

Visi žuvusieji yra Afganistano piliečiai. Vidaus reikalų ministras Massoudas Andarabis sakė, kad tarp žuvusiųjų yra 13 metų vaikas, kuris tuo metu ėjo į mokyklą.

Jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės už išpuolį, bet mieste aktyviai veikia tiek radikalus Talibanas, tiek „Islamo valstybės“ (IS) grupuotė.

Pastaraisiais metais JAV ir Talibanas vedė tiesiogines derybas dėl taikos Afganistane ir buvo siekiama, kad Talibano kovotojai susėstų prie derybų stalo su Afganistano vyriausybe. JAV bandė padėti taikiai išspręsti 18 metų Afganistane trunkantį konfliktą, bet po rugsėjį surengto išpuolio, per kurį žuvo JAV karys, JAV nusprendė pasitraukti iš taikos derybų su Talibanu.

Dauguma ekspertų mano, kad konfliktas Afganistane negali būti išspręstas karinėmis priemonėmis ir galiausiai bus atnaujintos derybos.

Civiliai - didžiausios šio ilgo ir brutalaus karo aukos. Praėjusį mėnesį Jungtinių Tautų (JT) paskelbtoje ataskaitoje nurodoma, kad nuo šių metų liepos iki rugsėjo Afganistane žuvo labai didelis skaičius civilių. Nuo liepos 1 dienos iki rugsėjo 30 dienos žuvo 1174 civiliai, 3 139 buvo sužeisti. Tai 42 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.