Pirmadienio bandymas įsilaužti buvo atremtas, o duomenų saugumas – užtikrintas, sakoma pranešime.

Tačiau leiboristų lyderis Jeremy Corbynas išreiškė nerimą dėl kitų galimų atakų. Praėjus vos kelioms valandoms po jo pasisakymo užlūžo partijos interneto svetainė.

Dalyvaudamas rinkimų kampanijos renginyje šiaurės vakarų Anglijos Blakpulo mieste J. Corbynas sakė, kad pirmadienio ataka buvo „labai rimta“, nors ir nepavyko.

„Bet jeigu tai yra koks nors ženklas šiems rinkimams, aš dėl to esu labai nerimauju, – sakė jis, kreipdamasis į savo šalininkus. – Nes kibernetinis išpuolis prieš politinę partiją per rinkimus yra įtartinas ir dėl jo reikėtų labai susirūpinti.“

Kiek anksčiau Leiboristų partijos atstovas pranešė apie „sudėtingą didelio masto kibernetinę ataką prieš Leiboristų partijos skaitmenines platformas“.

„Šios pastangos buvo nesėkmingos dėl mūsų stiprių saugumo sistemų. Visos mūsų platformos liko nepažeistos ir esame tikri, kad jokie duomenys nenutekėjo“, – sakė jis.

Dėl šios atakos buvo sulėtėję priešrinkiminės kampanijos veiksmai, bet antradienio rytą viskas grįžo į įprastas vėžes.

Vis tik antradienio popietę pagrindinė Leiboristų partijos svetainė (labour.org.uk) buvo nepasiekiama.

Bandant prie jos prisijungti, atsirasdavo kibernetinio saugumo bendrovės pranešimas apie iškilusią problemą.

Informacijos apie šią problemą iš partijos negauta.

Leiboristai pranešė, kad apie pirmadienio incidentą informavo Nacionalinį kibernetinio saugumo centrą, priklausantį JK kibernetinio saugumo agentūrai GCHQ, atsakingai už saugumo sistemų stebėjimą ir apsaugą.

Šis bandymas surengti kibernetinę ataką užfiksuotas augant nerimui dėl galimo užsienio kišimosi į visuotinius rinkimus, didžiosioms partijoms vis dažniau pereinant prie skaitmeninių pranešimų.

Tačiau bulvarinis dienraštis „The Sun“, cituodamas šaltinius GCHQ, pranešė, jog nėra jokių įrodymų, kad šią ataką būtų organizavusi kokia nors valstybė. Pasak šaltinio, tai buvo mažo intensyvumo ataka.