„Įtariamieji sulaikyti, bet negalime pateikti daugiau jokios informacijos, nes tyrimui vadovauja federalinė ir Sonoros [valstijos] prokuratūros“, – žurnalistams sakė saugumo ministras Alfonso Durazo.

Nė viena iš minėtų prokuratūrų kol kas nesureagavo į naujienų agentūros AFP prašymą pateikti daugiau detalių.

Brutalus trijų moterų ir šešių vaikų nužudymas sukrėtė tiek Meksiką, tiek Jungtines Valstijas. Dauguma Meksikos mormonų turi dvigubą Meksikos ir Jungtinių Valstijų pilietybę.

LeBaronų šeimos – didelio mormonų klano, emigravusio į Meksiką XIX amžiaus pabaigoje – nariai buvo užpulti pirmadienį, kai važiavo atokiu kaimo keliu Rančo de la Moroje. Ši teritorija yra tarp pasienio rajone Čihuahua ir Sonoros valstijų, liūdnai pagarsėjusiame dėl jame veikiančių narkotikų prekeivių ir kitokių banditų.

Moterys ir vaikai, tarp jų aštuonių mėnesių dvyniai, buvo suvarpyti kulkų.

Meksikos pareigūnai sako, kad narkotikų kartelis „La Linea“ galėjo palaikyti aukas priešiškos narkotikų prekeivių gaujos nariais.

Tačiau aukų artimieji tvirtina, kad aukos buvo pasirinktos sąmoningai.

Aštuoniems vaikams pavyko pasprukti, šeši iš jų buvo sužeisti. Vienas 13-metis padėjo mažesniems vaikams pasislėpti, o tada nuėjo 22 km iki namų, kad pakviestų pagalbą.

Šis išpuolis vėl atkreipė pasaulio dėmesį į narkotikų kartelių sėjamą smurtą Meksikoje ir nesėkmingas kairiųjų prezidento Andreso Manuelio Lopezo Obradoro pastangas jį pažaboti.

A. Durazo sakė, kad tyrime dalyvauja 12 skirtingų komandų, įskaitant Federalinio tyrimų biuro (FTB) ekspertų grupę.

Daug JAV mormonų XIX amžiaus pabaigoje emigravo į Meksiką, bėgdami nuo persekiojimo dėl jų tradicijų, įskaitant poligamijos praktiką.

Oficiali Pastarųjų dienų šventųjų Jėzaus Kristaus bažnyčia poligamiją uždraudė 1891 metais.