„DLR liaudies milicija per vieną dieną atitraukė pajėgas Petrivskėje. Antradienį speciali ESBO (Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos) stebėjimo misija turi patvirtinti, kad visos šalys įvykdė įsipareigojimus dėl pajėgų atitraukimo“, – sakė DLR vyriausybės atstovas.

Lapkričio 11 dieną Kijevas taip pat pranešė užbaigęs pajėgų atitraukimą nuo fronto linijos ties Petrivskės gyvenviete.

Pajėgos atitraukiamos 1 km atstumu nuo kontaktinės linijos veidrodiniu principu.

„Pajėgų atitraukimą kontroliavo tarptautiniai stebėtojai. Be to, ESBO atstovai tikrino atitraukiamos ginkluotės numerius, kad būtų išvengta pažeidimų ateityje“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė separatistų darinio vyriausybės atstovas.

Kontaktinė grupė konfliktui Rytų Ukrainoje spręsti 2016 metais priėmė sprendimą dėl pajėgų bei ginkluotės atitraukimo ir nustatė tris bandomuosius ruožus – ties Stanyčno Luhanskės, Zolotojės ir Petrivskės gyvenvietėmis. Tąsyk konflikto šalims pavyko atitraukti pajėgas tik pirmame ruože. Pajėgų atitraukimas ties Zolotoje ir Petrivske daug kartų nutrūko.

Spalio 1 dieną per posėdį Minske kontaktinė grupė vėl sutarė dėl pajėgų atitraukimo ties Zolotojės ir Petrivskės gyvenvietėmis.

Konflikto šalių pajėgų atitraukimas yra viena iš sąlygų vadinamojo Normandijos ketverto – Ukrainos, Rusijos, Prancūzijos ir Vokietijos – viršūnių susitikimui surengti.

Atitraukus pajėgas iš trijų bandomųjų rajonų, turi būti pradėtas sinchroniškas teritorijos išminavimas.